Markant BK

Markant BK

Wilson x Sirius

Markant (Wilson x Sirius x Ubis)

Een jonge ster onder de Gelderse hengsten is Markant. Deze langgelijnde, zeer correct gebouwde hengst viel tijdens het verrichtingsonderzoek op met zijn fantastische instelling, hetgeen van groot belang is voor de Gelderse fokkerij. Daarnaast liet hij een zeer goede spring- en dressuuraanleg zien.

Markant stamt af van de Lichte Tour hengst Wilson (Koss x Cabochon), die onder een Japanse ruiter zeer succesvol was bij de Young Riders. Moeder Wiezelma komt, zoals haar naam al doet vermoeden, uit de bekende Zelma stam. Uit deze merrielijn komt een hele rij fijne dressuurpaarden en bijvoorbeeld ook het 1.60 paard Ottoline Slottie. Bijzonder is dat Markant bijna 100% Gelders gefokt is.

Tijdens zijn verrichting in Ermelo scoorde Markant opvallend hoge punten waaronder twee negens voor galop en instelling. Voor aanleg als dressuur- en springpaard scoorde hij een 8. Ook tijdens zijn aangespannen proef wist hij de jury te bekoren en verdiende hij een 8,5. Zijn ruiters gaven aan hem een genot te vinden in het terrein, een opvallend gegeven! Inmiddels is hij succesvol op ZI niveau. Tijdens de nakomelingen inspectie in 2022 liet Markant een fantastische collectie veulens zien. Veulens met maat, lengte en veel beweging.

Wij zijn ervan overtuigd dat Markant een zeer positieve toevoeging is voor de Gelderse fokkerij en trots hem u dit seizoen te kunnen aanbieden!

  • Kleur: Bruin
  • Schofthoogte: 1.76 cm
  • Leeftijd: 7
  • Stamboom: KWPN
  • Predicaat:

Kosten

€ 800,- excl. BTW en verzendkosten

Neem contact met ons op
Fotogalerij (2)

Stamboom

Wilson Koss El Corona
Erona
Metha Cabochon
Zinta
Wiezelma Sirius Zichem
Iris
Ezelma Ubis
Vuzelma