Alexandro P.

Alexandro P.

Koss x Satelliet

De inmiddels preferent verklaarde hengst Alexandro behoeft geen nadere introductie. De kampioenenleverancier brengt de ene Gelderse topper na de andere en inmiddels staat hij zelfs zijn mannetje in de dressuurfokkerij. Dat heeft er toe geleid dat het KWPN besloten heeft hem begin dit jaar preferent te verklaren. Een unieke prestatie.
Die dressuurvererving is vooral te verklaren door de invloed aan vaderskant. Via Koss en El Corona komen we terecht bij één van de eerste echte dressuurhengsten die Nederland rijk was; Amor.
Aan moederskant komt Alexandro uit een sterke, predikaatrijke stam met een echte Gelderse bloedopbouw via hengsten als Satelliet, Uriant en Hoogheid.

Reeds dertien jaar levert Alexandro kampioenen af in Ermelo. Veulen-, merrie- en hengstenkampioenen, Alexandro is tot verrassend veel in staat. Denkt u eens aan Hanna Amanda, Nina Amanda, Gerona, Jills en natuurlijk de wereldberoemde Henkie. Henkie was onder Adelinde Cornelissen op jonge leeftijd actief tijdens de Wereldkampioenschappen voor jonge dressuurpaarden. Daarnaast is opvallend hoeveel goede dressuurpaarden uit een Alexandro moeder komen. Als voorbeeld de merrie Mayflower die afgelopen zomer derde werd in de Pavo Cup voor vierjarigen. Tijdens een online veiling werd er € 100.000,- betaald voor de getalenteerde Leonidas, een jonge Trafalgar uit een Alexandro P moeder. Verder is er een hele rits jonge Alexandro’s terug te vinden op PSG/Inter I niveau zoals Galantha, Hope, Era, Ferrington, Fiësta Beat, Filemon MVN, Happy en de eerder genoemde Henkie.

Ook in de aangespannen sport zijn veel jonge Alexandro’s terug te vinden. Zo hebben topmenners als Chester Weber en Mark Weusthof meerdere Alexandro nazaten internationaal meelopen.

  • Kleur: Bruin
  • Niveau: ZZ- Zwaar
  • Schofthoogte: 1,67 cm
  • Leeftijd: 19
  • Stamboom: KWPN
  • Predicaat: Preferent
  • URL: https://kwpn.tv/watch/17588

Kosten

€ 950,- Excl. BTW en verzendkosten.

Neem contact met ons op
Fotogalerij (8)

Stamboom

Koss El Corona Amor
Torbertha
Erona Goudsmid
Nannie
Itilde Satelliet Marconi
Lady Mary
Fitilde Uriant
Otilde