Equitron Naxcel V

Equitron Naxcel V

Balou du Rouet x Landetto

Als driejarige werd hij kampioen op de BWP-hengstenkeuring; toen viel hij al op met zijn voorzichtigheid, vermogen en langgelijnde exterieur. Nu, als elfjarige, heeft hij die belofte meer dan waargemaakt. Onder de Oostenrijkse ruiter Gerfried Puck presteert hij succesvol op 1.60-niveau. Onlangs won het duo nog de met 50.000 dollar gedoteerde 4* Grand Prix in Doha en werden ze tweede in de GP van Salzburg. Als negenjarige werd hij al tweede in de Wereldbekerwedstrijd in Verona. En dit jaar zal het duo zich richten op de Olympische Spelen in Parijs.

Gezien de afstamming van deze opvallende vos, komen deze prestaties niet als een verrassing. Zijn vader is de 1.50 meter springende Balou du Rouet, een van de best fokkende zonen van Olympisch kampioen Baloubet du Rouet. Georgia, een dochter van Continue is de moeder van Balou du Rouet en tevens van het topspringpaard Balou du Reventon. Balou du Rouet heeft een groot aantal 1.60 paarden voortgebracht, waaronder Bianca (Steve Guerdat), Baloutinue (Laura Kraut) en Babalou (Darragh Kenny).

De moeder van Naxcel, Qaroline (Landetto x Lys de Darmen), is een buitengewoon goed gefokte merrie. Naast Naxcel heeft ze nog twee 1.60 paarden voortgebracht: Charisma V (Grant Wilson) en Excenel V (Marcel Ewen). Ook de 1.50 paarden Equitron Ornaat V en Wahorn V komen uit haar lijn. Daarnaast heeft ze drie 1.40 paarden voortgebracht: Balladine V, Daroline V en Ixenel. De grootmoeder van Naxcel, Maroline, was actief op 1.50 niveau en bracht het 1.45 paard Valeur de Reve voort. Ook het 1.60 paard Olympic komt uit dezelfde directe moederlijn als Naxcel. Het is een fantastische moederlijn, waaruit de dochters van Qaroline opmerkelijk presterend nageslacht voortbrengen.

De eerste nakomelingen van Naxcel vallen op bij vrijspringwedstrijden en zijn zoon Vino d’Emma werd geselecteerd voor de derde fase van de BWP-hengstenkeuring.

Kosten

Diepvries €1.000,- euro per 1 oktober met levend veulen garantie

Neem contact met ons op
Fotogalerij (5)

Stamboom

Balou du Rouet Baloubet du Rouet Galoubet A
Mesange du Rouet
Georgia Continue
Georgette II
Qaroline Landetto Landgraf I
Odetta
Maroline Lys de Darmen
Caroline