Ultimo van ter Moude

Ultimo van ter Moude

Capitol I x Major de la Cour

BWP ambassadeur Ultimo van ter Moude combineert het beste van Holstein met het beste van Frankrijk. Aan vaderskant zien we de onvolprezen Capitol I, die van groot belang is geweest in de springpaardenfokkerij. Denk aan hengsten als Cassini I, Cento, Cardento, Indoctro, Carthago en Celano. Allemaal rechtstreekse nakomelingen van Capitol I en zelf weer vaders van talloze goedgekeurde hengsten en sportpaarden. In het geval van Capitol I kunnen we concluderen dat hij een ware dynastie heeft achtergelaten. Ultimo is één van de laatste, nog in leven zijnde zonen van Capitol.

Aan moederskant stamt Ultimo af van de Selle Francais hengsten Major de la Cour en Jalisco B. Major de la Cour, op zijn beurt ook een BWP ambassadeur, is een graag geziene naam in moederlijnen én vader van menig 1.60 paard. Jalisco B sprong 1.60 en is een absolute stempelhengst in Frankrijk als vader van o.a. Quidam de Revel en Quito de Baussy. De moeder van Ultimo is ook de moeder van Bow House Rubis (v. Kannan) die met diverse Whitakers succesvol was op 1.60 niveau. Een halfbroer van zijn moeder Tarco van ter Moude (v. Darco) sprong eveneens 1.60. Uit de directe moederlijn van Ultimo stammen veel Grand Prix paarden zoals Icarus, Frauke, Apple de River en Bornthis Way Chapelle.

Onder Todd Minikus sprong Ultimo van ter Moude op het hoogste niveau. Hij viel op met zijn instelling, vermogen en voorzichtigheid. Zijn nakomelingen beschikken over diezelfde kwaliteiten. Uit een beperkt aantal dekkingen heeft hij een relatief groot aantal GP paarden gegeven. De bekendste is wellicht de goedgekeurde hengst Quartz Rouge, die met Jerôme Hurel mee sprong op het EK in Aken. Andere voorbeelden zijn Quechua d’ Emeraude, Jameelaty, Ramona de Flobecq, Rouge de Ravel en Rouge Pierreville. Dat Ultimo nog steeds modern is blijkt wel uit het feit dat zijn nakomelingen zeer gewild zijn. Zo werd er tijdens de Bolesworth veiling in 2020 een jaarling van Ultimo voor € 23.000,- verkocht.

  • Kleur: Schimmel
  • Niveau: 1.60
  • Schofthoogte: 166 cm
  • Leeftijd: 27
  • Stamboom: BWP SF
  • Predicaat: BWP Ambassadeur

Kosten

Alleen beschikbaar via diepvries. € 400,- per rietje exclusief BTW en verzendkosten

Neem contact met ons op
Fotogalerij (2)

Stamboom

Capitol I Capitano Corporal
Retina
Folia Maximus
Vase
Nurielle van ter Moude Major de la Cour Grand Veneur
Une de la Cour
Pleiade de Revel Jalisco B
Etoile Rouge