Red Moon

Red Moon

Finishing Touch Wareslage x Indoctro

De driejarige Red Moon was een van de opvallendste hengsten tijdens de recente KWPN-hengstenkeuring. De beeldschone vos wist de juryleden te overtuigen met zijn vrijspringen. Daarbij toonde hij veel vermogen, inzet en techniek.

Zijn vader is Finishing Touch Wareslage, die op het allerhoogste niveau acteerde met de Finse Juuly Jÿlas. Samen waren ze meerdere malen geplaatst tijdens de Global Champions Tour en vertegenwoordigden ze hun land tijdens EK's en WK's. Ook sprong de moeder van Finishing Touch op het hoogste niveau, waar ze met een amateur zilver won op de Asian Games, wat veel zegt over haar instelling. De moeder van Red Moon stamt af van de stempelhengst Indoctro. Deze hengst heeft een hele reeks 1.60-paarden voortgebracht, zoals Maddock, Minka’s Diamond, Mustique, Patrick VII, Picolien Zeldenrust, Sr. Doctro, Tavanta, Tyson, Ultimate VDL, VDL Montreal en Youp. Een ander 1.60m-paard van Indoctro is de KWPN-goedgekeurde Nassau, die met Jeroen Dubbeldam onder andere brons won, zowel individueel als met het team, op het EK in San Patrignano.

Deze Nassau is gefokt uit dezelfde moederlijn als Red Moon. De oma van Red Moon, de merrie Regina (v. Kojak), is een halfzus van Nassau. Regina heeft de sportpaarden Hagedoorn (1.45m) en Everton (1.40m) voortgebracht. Via de moeder van Regina en Nassau gaat de stam terug op de merrie Jolanda, die in haar tijd een enorme invloed had op de fokkerij, met maar liefst 2 nakomelingen op 1.60m niveau, één op 1.50m, twee op 1.40m en een Grand Prix-dressuurpaard. En dat allemaal zonder embryo transplantatie!

De getalenteerde Red Moon zal zich deze herfst presenteren voor het verrichtingsonderzoek. We hebben zeer veel vertrouwen in deze fijne hengst, die graag werkt en een zeer fijn karakter heeft!

  • Kleur: Vos
  • Schofthoogte: 1.67 cm
  • Leeftijd: 3
  • Stamboom: KWPN
  • Predicaat:
Neem contact met ons op
Fotogalerij (1)

Stamboom

Finishing Touch Wareslage Quival Quidam de Revel
Timmendorf
Qualita van de Groene Haag Toulon
Graffitie
Grietje Indoctro Capitol I
Vanessa VII
Regina Kojak
Gazelle