Qupido H

Qupido H

Cicero Z van Paemel x Baloubet du Rouet

Met Qupido hebben we iets bijzonders voor u in huis gehaald! Behalve dat hij uit een zeer interessante familie komt is hij de toekomstige topper van niemand minder dan Niels Bruynseels. Een zeer complete hengst die ongetwijfeld van grote waarde voor uw fokkerij kan zijn.
Aan vaderskant van Qupido zien we Cicero van Paemel (v. Carthago Z x Randel Z) die onder het zadel van Dirk Demeersman mooie overwinningen boekte in verschillende Grote Prijzen. Cicero, gefokt uit een familie vol sport, lijkt als dekhengst net zo succesvol te worden. Zo staat hij te boek als vader van meerdere 1.60 paarden zoals Ciska van Paemel, Fenia van Klapscheut, Izzy by Picobello en Gitania V.G. Bij verschillende stamboeken werden jonge Cicero’s goedgekeurd voor de dekdienst.

Wat Qupido zeer interessant maakt is de combinatie van Cicero met Daloubette van de Krekebeke. Deze merrie was succesvol op Grand Prix niveau met Julie de Pelsmaeker en Michelle de Raedt. Afstammend van Baloubet du Rouet en aan moederskant Heartbreaker had zij instelling te over en ging zij voor haar ruiters door het vuur. Haar eerste nakomelingen, zoals Juventus van het Blauwhof (v. Berlin), die 1.40 loopt en Jaloubet van de Oosthoeve (v. Berlin) die succesvol is in het 1.60, springen zich in de kijker. Een andere zoon, Pocket Rocket (v. Kannan), is BWP goedgekeurd en een opvallende verschijning in jonge paarden proeven. Een halfzus van Daloubette springt 1.45 en een broer vinden we terug op 1.40 niveau. Het 1.60 paard Wind I LS, succesvol in Nations Cups voor Mexico, komt uit dezelfde directe moederlijn. De goedgekeurde hengst Diabeau van de Heffinck (1.45 niveau) vindt tevens zijn oorsprong in deze sterke stam, alsmede de 1.60 paarden Nithard, Ulysses van de Krekebeke en Valentino.

Een sterke moederlijn dus met kwaliteiten die we terugzien bij Qupido. In de hengstencompetitie toonde hij meermaals zijn vermogen, reflexen en voorzichtigheid. Een hengst die zoals Niels Bruynseels het beschrijft ‘voorloopt op zijn leeftijdsgenoten door zijn intelligentie en natuurlijke aanleg’. Inmiddels heeft Niels Bruynseels zelf plaats genomen in het zadel van Qupido en zijn de eerste mooie resultaten op 1.40 niveau reeds behaald.

Kosten

Diepvries € 900,- exclusief BTW en verzendkosten

Neem contact met ons op
Fotogalerij (4)

Stamboom

Cicero Z van Paemel Carthago Capitol I
Perra
Rendez-Vous van Paemel Randel Z
Granie
Daloubette van de Krekebeke Baloubet du Rouet Galoubet A
Mesange du Rouet
Ula van de Krekebeke Heartbreaker
Gratia van het Sparrenhof