Interessante collectie hengsten bij MvM Horses!
05-03-2024 Eveline Oosterveld

Interessante collectie hengsten bij MvM Horses!

Voor het aankomende dekseizoen hebben we weer een zeer interessante groep hengsten voor u samengesteld. Met Finishing Touch Wareslage (Quival x Toulon) en Naxcel V. (Balou du Rouet x Landetto) hebben we twee oudere hengsten die hebben laten zien dat ze de moeilijkste parcoursen aankunnen. Hun oudste nakomelingen lijken zeer veelbelovend en zijn gewild bij de professionals.

Qupido H. (Cicero Z x Baloubet du Rouet) is ook dit jaar weer via ons verkrijgbaar. De eerste nakomelingen van de jonge crack van Niels Bruynseels hebben we inmiddels laten vrijspringen en dat lijkt heel goed. Met zijn Belgische topruiter loopt hij momenteel op 1.40 niveau, hij zal dan ook via diepvriessperma beschikbaar zijn.

Één van de grootste talenten uit ons land O-Chacco DDH (Chacco Blue x Quinn van de Heffinck) is eveneens via ons te verkrijgen. De grote, langelijnde bruine springt extra, heeft veel instelling en zijn moederlijn is ver bovengemiddeld van kwaliteit. Zijn eerste veulens hebben ras, uitstraling en een makkelijke galoppade. Zijn stalgenoot Kasper DDH (For Pleasure x Baloubet du Rouet) vererft buitengewoon, uit een gering aantal nakomelingen komen fantastische, rijdbare springpaarden. Een hengst die zeker een kans verdient!

Uit België komt de voshengst Take Off de Muze (Mosito van ’t Hellhof x Vigo d’Arsouilles). Dit knappe paard viel op in de hengstencompetitie en heeft een afstamming om van te watertanden.
Uiteraard zijn de Gelderse toppers Alexandro P, Markant en Parodie dit seizoen weer via ons beschikbaar. Alexandro behoeft geen nadere informatie, de kampioenen maker is een fenomeen! Markant (Wilson x Sirius) laat zeer goede nakomelingen zien en heeft een fantastische instelling. Parodie (Alexandro P x Victory) is een echte allround Gelderse hengst. Hij heeft fijne bewegingen en een goede manier van springen gecombineerd met een prachtig exterieur!

Via diepvriessperma is het nog mogelijk om te dekken met Ultimo ter Moude (Capitol I x Major de la Cour). Een bijzondere hengst die al meerdere GP-springpaarden gebracht heeft!

Ook dit seizoen werken we weer samen met de Voortplantingspraktijk Paard. Op maandag, woensdag, vrijdag en zaterdag van 9.00-10.00 zijn zij bij ons aanwezig voor de merriebegeleiding.

Voor meer informatie over de hengsten kunt u contact opnemen met Matthijs op: 06-17404941