Veel successen tijdens het merrie keuringsseizoen!
21-08-2023 Eveline Oosterveld

Veel successen tijdens het merrie keuringsseizoen!

Met de KWPN paardendagen vorige week als sluitstuk kwam er een einde aan het keuringsseizoen van 2023. Het was een seizoen met mooie successen en we kunnen hier dan ook tevreden op terugkijken.

Na de stamboekkeuring in mei vond er nog een stamboekkeuring plaats op ons terrein in juli waar gelijk de springkampioen van Gelderland gekozen werd. Daarnaast was er een primeur met een veulenkeuring in de springrichting.
Er waren mooie resultaten voor de familie Breukink uit Brummen, maar liefst twee van hun merries werden ster verklaard: Pernot JB (Grandorado x Heartbreaker) en Pina Colada JB (Verdi x Heartbreaker). De merrie Paschalita (Chacfly x Quasimodo vd Molendreef) van de combinatie Dijkstra/ Gerbrandy verdiende 70/75 punten. De Chacco Blue dochter Phestina Goldfever BK van de heer Kortrink uit St. Michielsgestel werd uitgenodigd voor de NMK met 75-80p. Pipilotta (Grandorado x Vaillant) van de familie Smak/ Siebers werd uitgeroepen tot kampioen van Gelderland.
Ook de veulenkeuring was een groot succes met een tweede plaats voor de prachtige Toscane (Hernandez TN x Baltic VDL) van Patrick Evers. Qupido H leverde het veulen wat op de derde plek eindigde (uit een Ferro moeder) gefokt door mw. Smoorenburg.
Tijdens de CK Gelderland dressuur werd de bij ons klaargemaakte Otis Linda (Daily Diamond x Turbo Magic, gefokt en in eigendom van Marike Harmsen) kampioen van de 4-7 jarige merries.
Op stamboekkeuring van de Gelderse merries waren er ook mooie successen. Puck (Entertainer x Alexandro P, van P.I. Sevinga uit Nijkerk) behaalde met 75/80/80 haar sterpredikaat. Net als Olivia S (Henkie x Charmeur, K.M. Jager uit Nuis) die 75/80 kreeg. Ook Perfect Leentje (Koning x Special D, de Jong uit Ophemert) en Prima Zoey (Henkie x Nourejev, H.W. Rougoor uit Breedenbroek) behaalden hun sterpredicaat.
Het dressuurpaard Princess (Maracana x Jazz, R. Speckle uit Ede en M. Hesselink uit Haaksbergen) wist indruk te maken met haar fantastische draf en behaalde haar sterpredikaat met 70/ 80. Net als Lieve Reine Pigmans (Glamourdale x Sir Oldenburg, gefokt en in eigendom van de familie Pigmans-Schouten).
Tijdens de Nationale veulenkeuring waren er mooie resultaten voor veulens uit onze klantenkring. Het opvallende hengstveulen Tinus vd Woldhuis (Jupiler x Alexandro P, fokker Tulein Noltenius uit Apeldoorn) ging er vandoor met de reserve titel. Op de vierde plek eindigde het fraaie merrieveulen Tiara Amanda (Alexandro P x Farrington, fokker de familie Hekkert uit Wijhe). Tripple MC (Alexandro P x Jetset, fokker van de Spek uit Moerkappelle) eindigde op een 6e plek.
Oliva S (Henkie x Charmeur, van fokker en geregistreerde K. M. de Jager uit Nuis) werd in de finale van 4-7 jarige merries uitgeroepen tot reservekampioen. Een prachtig resultaat!
We willen alle eigenaren nogmaals van harte bedanken voor het in ons gestelde vertrouwen en feliciteren met de behaalde resultaten.